Waarom een aankoopmakelaar?

Wanneer u een huis gaat kopen, heeft u te maken met de verkoper en meestal zijn makelaar. Deze verkopende partij heeft vanzelfsprekend slechts één belang: het huis wegdoen tegen de hoogst mogelijke prijs of tegen de beste condities en voorwaarden voor de verkoper. De verkopend makelaar werkt alléén voor de verkoper! Wanneer u niet te veel wilt betalen voor uw nieuwe woning en u niet geheel op de hoogte bent van de ins en outs in het aankoopproces, is het verstandig om een aankoopmakelaar in de arm te nemen.

“Als aankoopmakelaar ben ik elke dag voor mijn klanten op zoek naar een geschikte woning. Dagelijks voer ik ook onderhandelingen ten behoeve van opdrachtgevers. Elke dag opnieuw spreek ik makelaars en verkopers over te koop staande woningen. Ik ken de (lokale) woningmarkt als geen ander en ik ben bouwkundig en juridisch goed onderlegd. Deze kennis vertaalt zich in een lagere aankoopprijs, waarvan ú alle voordelen geniet!”

Een aantal voordelen wanneer u PVM Makelaardij als uw aankoopmakelaar inschakelt:

 • wij werken uitsluitend voor u; wij behartigen in het zoek- en aankoopproces slechts één belang: úw belang!
 • wij weten wat er te koop staat
 • wij kennen de werkelijke waarde van de woning
 • door onze kennis en ervaring kunnen wij de woning ver onder de vraagprijs aankopen en u behoeden voor een miskoop
 • wij voeren namens u de onderhandelingen met de tegenpartij; ook voor de verkoper en zijn makelaar zijn wij altijd en overal bereikbaar, waardoor het kooptraject geen gevaar van vertraging kent
 • wij laten een woning vóór aankoop bouwkundig keuren; zo weet u zeker dat u geen kat in de zak koopt en niet onverwachts met hoge kosten wordt geconfronteerd
 • wij bestuderen namens u grondig de koopakte, wij weten waarop wij moeten letten en wij zijn in staat ook op dit punt kosten te besparen
 • wij gaan met u mee naar de eindinspectie om te zien of u inderdaad krijgt wat er is afgesproken
 • wij helpen u in het geval van verborgen gebreken (wanneer deze na de koop aan het licht zouden komen)

Waarom PVM Makelaardij als uw aankoopmakelaar?

Wij zijn als enige makelaar in de regio gespecialiseerd in begeleiding bij de aankoop van woningen. Dat doen we in opdracht van u, onze klant. Wij zijn actief in een grote regio, in het gebied dat globaal ligt tussen Tilburg, ‘s-Hertogenbosch, Oss en Eindhoven kennen wij de markt als geen ander.

PVM Makelaardij begeleidt geen verkoop van woningen. Daardoor kunnen wij volledig onafhankelijk en ongekleurd adviseren bij de aankoop van uw woning. Samen met u zetten wij de uitgangspunten voor uw gewenste huis op een rij, zodat u een goed beeld krijgt van wat u precies wilt. Tijdens het hele aankoopproces staan we u met raad en daad terzijde!

Wij zijn er op gericht om voor u de laagst mogelijke aankoopprijs te behalen.

PVM laat elke woning die wij aankopen eerst bouwkundig keuren. Hierdoor weet u zeker dat u geen kat in de zak aanschaft of niet onverwachts met hoge kosten wordt geconfronteerd.

Wij houden u tijdens het gehele zoek- een aankoopproces goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. In uw eigen, interactieve, digitale dossier heeft u steeds inzage in de handelingen die wij verrichten, zodat u precies ziet wat wij voor u doen

Uw belang is ons belang

Bij de verkoop van een woning nemen veel mensen als vanzelfsprekend een makelaar in de arm. Bij aankoop gebeurt dat nog niet altijd, terwijl het ook dán van wezenlijk belang is dat u de beste keuzes maakt. Dat kan alleen met de juiste professionele begeleiding. Het kopen van een huis wordt nogal eens onderschat. Aankopen is echter net zo complex als verkopen, en de belangen zijn minstens zo groot.

U moet bijvoorbeeld goed kijken naar uw toekomstige woonlasten, naar de aankoopprijs, de bijkomende kosten en de hypotheekkeuze. PVM Makelaardij kan u daarbij begeleiden. Wij zien er ook op toe dat de gemaakte afspraken op correcte en verantwoorde wijze in de koopovereenkomst worden opgenomen. We helpen u tot aan het moment van de feitelijke eigendomsoverdracht bij de notaris, zodat u krijgt wat is afgesproken. …En weet u? Onze kosten wegen niet op tegen het verschil dat we voor u kunnen maken. Uw aankoopmakelaar verdient zichzelf dubbel en dwars voor u terug!

Met PVM Makelaardij als uw aankoopmakelaar neemt u een betrouwbare partner in de arm die slechts oog heeft voor één belang: úw belang!

PVM Makelaardij

Met PVM Makelaardij als uw aankoopmakelaar neemt u een betrouwbare partner in de arm die slechts oog heeft voor één belang: úw belang!

Bouwtechnische keuring

Voorkom gezeur over ‘verborgen gebreken’ door een goede bouwinspectie van tevoren!

Wie een huis aankoopt via PVM Makelaardij komt niet voor onaangename verrassingen te staan. Elk huis waarbij wij bemiddelen en dat wordt aangekocht ondergaat een uitvoerige bouwkundige inspectie. Een onafhankelijke erkend bouwkundige maakt een rapport op van de staat van onderhoud van de woning. Alle zichtbare én meetbare gebreken komen daarbij aan het licht. Ook geeft het rapport aandacht aan onderhoud dat in de nabije toekomst nodig is. Daarnaast kunt u de bouwkundige raadplegen voor adviezen en kostenberamingen voor uw eventuele verbouwing.

Kortom: u weet precies wat u koopt en u loopt geen onnodige risico’s!

De uitgebreide dienstverlening van PVM Makelaardij

PVM Makelaardij helpt u bij de zoektocht naar een geschikte woning en de aankoop ervan

Tijdens ons kennismakingsgesprek kijken wij samen naar wat uw woonwensen zijn.

 • Bent u op zoek naar het gemak van een modern appartement, maar met de mogelijkheid om de deuren open te slaan en naar buiten te kunnen? 
 • Gaat u voor een prettige woonomgeving waar de kinderen goed buiten kunnen spelen? 
 • Wilt u een gemoedelijk huis met veel sfeer en een eigen plekje voor uw kat op de vensterbank? 
 • Zoekt u iets mooi landelijks, een groot huis, maar wél met winkels om de hoek? 
 • Hoopt u op een degelijke woning met een geschikte ruimte om muziek te maken zonder dat anderen daar last van hebben?
Eerst zelf kijken, daarna gaan wij mee

Als u – of wij – een mogelijk geschikte woning heeft gevonden, gaat u de eerste keer in principe kijken zonder ons erbij. Eventueel maken wij voor u de afspraak met de verkopende partij. U proeft zelf de sfeer van de woning tijdens deze eerste bezichtiging.

Voldoet de woning aan uw wensen, bent u verliefd geworden op de woning? Dan gaan wij de tweede bezichtiging direct met u mee. Wij kijken voor u op een objectieve manier naar de feitelijke woning, zonder de bekende ‘roze bril’ van aspirant-kopers op, waarbij nogal eens een stukje emotie om de hoek komt kijken….

Advies en oordeel

Na afloop adviseren wij u en gaan wij met u rond de tafel om zoveel mogelijk antwoord te geven op al uw vragen. Wij vertellen u ook wat wij van de vraagprijs vinden, wat een reële prijs is voor deze woning, wat de mogelijke valkuilen kunnen zijn bij de aankoop en of er naar ons oordeel een bouwtechnische keuring nodig is.

De bezichtiging met ons erbij kost u niets. Ook het gesprek daarna is geheel vrijblijvend. Besluit u alsnog zelfstandig de woning aan te kopen, dan brengen we daarvoor beslist begrip op en kunnen wij u misschien op een andere manier nog van dienst zijn. Besluit u na ons gesprek af te zien van de betreffende woning, dan is dat uiteraard geen enkel probleem! Wij gaan de eerstvolgende keer gewoon weer met u mee, wanneer u – of wij – een mogelijk andere woning heeft gevonden.

Opdracht

Als wij u mogen begeleiden bij de aankoop van het woonhuis, leggen wij de gemaakte afspraken vast in een opdracht tot dienstverlening bij aankoop. Zodra deze opdracht is getekend brengen wij in samenspraak met u – en namens u – een openingsbod uit bij de verkoper en gaan wij verder voor u aan de slag.

Tijdens het hele aankoopproces houden wij u goed op de hoogte. In uw eigen digitale dossier heeft u altijd inzage in alle handelingen die wij verrichten voor de aankoop van uw droomwoning. Zo ziet u precies wat wij voor u doen!

Natuurlijk nemen we samen met u de koopovereenkomst – voordat u deze samen met de verkoper gaat tekenen – grondig met u door en kijken we of alle gemaakte afspraken in de akte staan opgenomen. Het gaat erom dat u zeker weet dat u krijgt wat is afgesproken.

PVM Makelaardij heeft met een aantal notariskantoren uit de regio heldere en duidelijke afspraken gemaakt. Omdat u samen met ons de woning heeft gekocht krijgt u bij deze notariskantoren korting op de kosten van de notaris.

Samen met u gaan wij op de dag van het notarieel transport vooraf mee naar de woning voor de eindinspectie. Tijdens deze inspectie nemen wij ook de meterstanden op. Na afloop hiervan bezoeken wij samen met u de notaris, om u bij te staan als er eventueel nog iets onverwachts gebeurt.

Verborgen gebreken? We zijn er voor u!

PVM Makelaardij begeleidt u werkelijk van A tot Z. Wij helpen u bij het zoeken naar een geschikte woning tot en met de ondertekening bij de notaris, maar ook daarna staan wij voor u klaar.

Stel dat u een probleem ontdekt in uw net gekochte woning, zoals een hinderlijke lekkage, een cv-ketel die alsmaar uitvalt of een nog niet eerder ontdekt verstopt doucheputje. Problemen die de verkoper tijdens de verkoop wel heeft geweten maar niet aan ons heeft verteld. In zo’n situatie kunt u meteen contact met ons opnemen. Wij helpen u met de afhandeling van dit soort kwesties, die we ‘verborgen gebreken’ noemen. Wij zullen samen met u de kosten voor herstel bij de verkoper verhalen. Deze extra service berekenen we niet aan u door.

úw aankoopmakelaar maakt het verschil

Uit recent onderzoek blijkt dat een particulier die zelfstandig optreedt de aankoopprijs van zijn woning gemiddeld 2,1% naar beneden weet bij te stellen. Aankoopmakelaars bereiken een daling van gemiddeld 3,6%. Dat is een verschil van 1,5%! Op een woning van 250.000 euro betekent dit een voordeel van 3.750 euro! Het is dus ook financieel gezien zeker de moeite waard een aankoopmakelaar in te schakelen.

In de praktijk blijkt dat de samenwerking tussen een onafhankelijke aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar zeer positief verloopt. De verkopend makelaar weet dat de aankoopmakelaar professioneel werkt en alleen met serieuze kandidaten aankomt. Hiervan plukt ú als koper de vruchten.

PVM Makelaardij

Wij maken het verschil tussen de vraagprijs en de koopprijs groter, in uw voordeel!